Szeretettel üdvözöllek, Hajnalné Nemes Nikoletta vagyok!

Már a vízépítő mérnök szakmám megválasztásakor is az motivált, hogy közelebb kerüljek a természethez, környezetünk védelméhez. Ezt az érdeklődést és szeretetet viszem tovább a babakészítés során is.

Kisgyermekes anyukaként fontosnak tartom, hogy a gyermekeim minőségi és tartós játékokkal játszhassanak. A varrás szeretete régóta jelen van a családunkban, így már gyerekként is könnyedén elkészítettem magamnak azt, amit a fantáziám diktált. Nem is volt kérdés, hogy a kislányaimnak is varrjak valamit, ami mindannyiunk örömére szolgál.

Időközben sok játék készült a részükre, de végül a waldorf babákban találtam meg azokat a lehetőségeket, amelyekben a legteljesebben kifejezhetem önmagam. Az ilyen stílusú babák készítése során az általam legjobban kedvelt technikákat alkalmazhatom.

És hogy mi az, ami még magával ragad bennük?

A gyapjú puha érintése, a fa erezete, a méhviaszkréta mesés illata, a mohair selymessége, a pamutcsipke elegáns bája…

Szemben azzal, hogy a mai világban sok minden mű és mesterkélt, egy egyszerű, esztétikus játékkal olyan értéket tudunk átadni, amivel megalapozhatunk egy egészséges, teljes életet.

Ami által egy gyermek megismerheti azt, és megtanulhat együtt élni azzal, amit a természet ad. Nem megváltoztatni, hanem hozzásimulni. És azáltal, hogy ebben nő fel, és észrevétlenül a mindennapok része lesz, felnőtt korára magáénak fogja tudni a természet szeretetét, és az ehhez kötődő értékeket.

Ezek az érzések vezetnek, amikor a babáimat készítem.

Mint minden anyuka, én sem lehetnék teljes a családom nélkül, ezért róluk is szeretnék szólni pár szót:

Végtelenül hálás vagyok a férjemnek, aki a legnagyobb támaszom és segítségem, és a két lányomnak, akik mellett felfedezhettem magamban a játékok készítése iránti szeretetet. Ők azok, akik biztosították nekem azt a lehetőséget, hogy ma itt lehetek, és azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

Ha majd a neked készült babát a kezedbe veszed, többet kapsz egy babánál… Kapsz egy kicsit a fent olvasottakból is! 🙂

Addig is remélem, örömödet fogod lelni az itt eltöltött időben!

Jó nézelődést! 🙂 

Close Menu