Hogy mi a közös bennük? Itt a válasz!

Gondoltad volna, hogy ez a kedves, jópofa angóra kecske adja azt a pihe-puha mohairt, amit többek között a Róka babámhoz is használok?

Szeretném, ha megismernéd, mennyi csodás anyagot rejt a természet!

És nemcsak az írható a javukra, hogy természetesek, hanem ráadásként olyan extra minőségű, hasznos tulajdonságokkal bíró, és igencsak drága alapanyagok is, amikről néha nem is gondolnánk, honnan származik.  Persze a mi kezeinkbe csak alapos tisztítás, és gondos, korszerű kezelés után érkezik.

Iyenek többek között a már fent említett mohair, alpaca, gyapjú és pamut.

Gondolom, ez utóbbi kettőt nem kell bemutatnom, de könnyen elképzelhető, hogy az elsőkből is lapul valami a szekrényedben.

Én beleszerettem ezekbe az alapanyagokba a munkám során. De hogy őszinte legyek, az anyagok eredeti „tulajdonosaiba” még inkább!

Ha még nem találkoztál alpacával, érdemes élőben is megnézni őket, nagyon kedves, barátságos állatok. Még nyírás után is mókásan néznek ki!

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, és szeretnél többet megtudni, illetve megismertetni gyermekeiddel az alapanyagokban rejlő lehetőségeket, ajánlom figyelmedbe a különböző, eköré a téma köré szervezett rendezvényeket. Ilyen például a Csillaghegyi Gyapjúnap, amit minden évben kétszer rendeznek meg a Csillaghegyi Közösségi Házban.

A belépés ingyenes, pár száz forintos jeggyel kipróbálhatjuk a különböző kézműves technikákat, és az elkészült alkotásokat haza is vihetjük. A későbbi otthoni kézműveskedéshez ott helyben be is szerezhetjük a szükséges alapanyagokat.

Ha pedig a pihe-puha kis Ravaszdi nyerte el a szívedet, akkor kövesd a Facebook oldalamat és a blogomat, mert hamarosan augusztus elején kiderül, hogyan is juthatsz hozzá!

Szeretettel:

Niki

Close Menu