Kipróbáltam!

Emlékszel? Az őszi-téli egészségmegőrzésről szóló bejegyzésemben ajánlottam az aromaterápiát, ennek kapcsán pedig Dianatura oldalát. Akkor nagyon megörültem, hogy milyen jó módszert sodort utamba az élet.

Azóta kipróbáltam a termékeit, most pedig beszámolok a tapasztalataimról. Szerintem Te is meg fogsz lepődni! 🙂

Ezt a csomagot rendeltem kezdésnek, izgatottan vártam, hogy megérkezzen. Azért is, mert évek óta natúr szappant használok fürdéshez, és mindig kíváncsian próbálok ki egy-egy új szappan márkát. Persze az illóolajak sokat emlegetett jótékony hatásai ennél is jobban kíváncsivá tettek.

Összegyűjtöttem azokat a problémákat, amelyek mostanában elő szoktak fordulni a családunkban, és felírtam a megoldásukra javasolt illóolajakat.

Így született meg a döntés, hogy elsőként a citrom (térfertőtlenítő hatása miatt) és a mandarin illóolajakat (nyugtató hatása miatt) fogjuk kipróbálni. 

Nem nagyon hiszek az azonnali hatású csodaszerekben, mert sok minden van, ami jótékonyan hat, de általában mindegyikhez kell egy kis idő, egy-két nap, míg tényleg ki tudják fejteni a hatásukat.

De most személyesen is megtapasztalhattam azt, hogy a megfelelő terápiás illóolajnak akár egy cseppje is meg tudja oldani már másnapra a problémát.

Kisebbik lányom (3) baba kora óta elég nyugtatanul alszik, sokszor felébred. Ez mostanra megállapodott kb. 1-2 éjszakai ébredésnél. Izgágább, karakánabb jellem, mint a testvére. Ha nem is ébred fel, akkor is sokszor hangosan beszél, nyöszörög álmában. Szóval a lényeg: 3 éve nem volt átaludt éjszakánk – egy-két kivételtől eltekintve.

Ezért keltette fel az érdeklődésemet Diánának az a bejegyzése, amelyikben egy pici baba álmatlan éjszakáira javasolt megoldást. Arra a helyzetre a mandarint és a majorannát ajánlotta. 

Itthon jelenleg csak kerámia párologtató áll rendelkezésre, ezzel próbáltam ki először a mandarin illóolajat. De mivel nem szívesen használok nyílt lángot a hálószobákban, nem is tudtam kellő ideig alkalmazni, így a hatása is elmaradt.

Következő este viszont a kislányom párnájára cseppentve igazán meg kellett lepődnöm, amikor másnap reggel kipihenten ébredtünk. Ő is, én is. Átaludta az éjszakát egy hang nélkül. 

Na, azért nem akartam elkiabálni a dolgot, és beleélni magam abba, hogy ezentúl alhatok. 😀

De azt kell, hogy mondjam, hogy már több mint egy hete rendszeresen alkalmazzuk, és ő azóta egyszer sem ébredt fel éjszaka. És nem is kell minden nap cseppenteni, mert még másnap is intenzív illata van.

Most mondhatnám azt, hogy bárcsak hamarabb találkoztam volna a terápiás illóolajakkal, de ehelyett inkább örülök annak, hogy ezentúl már lesz mihez nyúlni, legyen az testi, vagy lelki probléma.

A szappanok kiválasztásánál sokat vacilláltam, mert mindegyik nagyon jónak ígérkezett. Végül annak a vonalnak mentén, ami az illóolajaknál is vezetett, a Napfény szappan mellett döntöttem, narancsos illata miatt.

Megnéztem: mindegyik szappan tartalmaz shea vajat és ricinus olajat is, amelyek emelik a termékek minőségét. És természetesen mind pálmaolaj mentes, ahogy az egy tudatos szappankészítőnél természetes. (Tudod miért fontos ez? ITT ELOLVASHATOD!)

De ami elsőként feltűnt, az a méretük volt. A megszokott 90 g-os szappanoktól jóval nagyobb, 130 g-os méret egészen meglepett.

Kipróbálva sem kellett csalódnom: jól habzó, masszív állagú, kellemes illatú szappant kaptam. A felülete pedig kicsit érdes, így a bőrre közvetlenül kenve kedvezően stimulálja azt.

A Dianatura natúr kozmetikumokat október végéig még normál áron tudod megvásárolni, utána áremelés következik! 

Viszont az Aninor Dolls követői most egy kivételes ajánlatban részesülnek: október 31-ig felhasználható 10% kedvezményt kap az, aki a megrendelésnél az aninordolls10 kuponkódra hivatkozik. Ez a WEBÁRUHÁZBAN található összes termékre érvényes.

A fenti tapasztalataimat annak reményében osztottam meg Veled, hogy ezek után Te is nagyobb bizalommal fogsz az aromaterápia felé fordulni, vagy épp megtalálni egy régóta fennálló problémára a megoldást.

Váljék egészségetekre! 🙂

Ha érdekelnek további hasznos tartalmak a témában, kövesd a blogomat és a facebook oldalamat!

Szeretettel:

Niki

Close Menu