Medvés program - Veresegyház

Ha még nem jártál Veresegyházon, akkor – sok más érdekesség mellett – a Medveotthon miatt mindenképp érdemes ellátogatnod oda.

Nálunk leginkább a közeli állatos helyek kapcsán szokott szóba jönni ez a program lehetőség, de akik távolabbról érkeznek, azok is el tudnak tölteni itt egy tartalmas napot.

Először 2013-ban látogattunk el a Medveotthonba, akkor még három tagú családként. Már egy egyéves kisgyermekkel is kellemes program volt. Vittünk magunkkal mézet, és az ott kihelyezett hosszú fakanalak segítségével megetettük vele a medvéket. 

Itt éppen én próbálkozom a medve etetéssel:

 

A park környezete szépen kiépített, városi babakocsival is zökkenőmentesen körbe lehet sétálni. A medveetetést pedig nem csak a gyerekek élvezik nagyon. 🙂

Az itt eltöltött délelőttünket az állatkert éttermében egy finom meleg ebéddel zártuk. Praktikus, hogy a játszótér pont az étterem mellett van, így a kevésbé türelmes gyerekeket is le tudjuk foglalni az ebédre való várakozás alatt.

Az első látogatásunk óta sok mindennel bővült a Medveotthon kínálata, illetve mi is nyitottabbak lettünk olyan dolgokra, amik korábban talán fel sem tűntek.

Ami rögtön szembeötlött –  és szuper ötletnek találom – az az ingyenesen használható kismotorok. Így a gyerekek még könnyebben járják körbe az állatkertet (talán nem csak nálunk szokott rendszeresen elhangozni az a mondat, hogy „nem bírok sétálni”), és nekünk is haladósabb lehet a tempónk.

Ahogy beérünk az állatkertbe, az elején találjuk a játszóteret igazi (!) kisvonattal, az éttermet és a mosdókat, kicsit tovább haladva pedig a maciliftet. Ha jól emlékszem, dottó vonattal is lehetőségünk van körbejárni a parkot.

Utoljára tavaly tavasszal jártunk a Medveotthonban. A hírek szerint nem sokkal ezután nyílt meg az új játszótere és a Maci-kalandpark is. A korábban a parkoló közelében elhelyezkedő állatsímogató pedig az állatkerten belülre költözött. Azt hiszem, érdemes lesz még most ősszel nekünk is megnézni az újdonságokat.

Több rendezvénynek is rendszeresen otthont ad a park – mi első alkalommal pont egy kutyafogathajtó verseny alatt érkeztünk. Érdemes követni az aktuális programokat a Medveotthon weboldalán a hírek menüpontban, amit ITT találsz.

A mentett medvék mellett a parkban még farkasok, rénszarvasok, mosómedvék, ormányos medvék, és tavaly december óta már hiúzok is élnek.

A mosómedvék háza táján van egy szép kilátó. Ha a te gyereked is szeret lépcsőzni, akkor számíts rá, hogy nem egyszer fogtok felmenni rá! 😀 Mivel két oldalról is kényelmes lépcsővel megközelíthető, kisebbik lányommal legalább tízszer mentünk fel és le.

Séta közben pihenésre, piknikezésre hívogató padokat, asztalokat is találunk. Jól is jön egy kis szusszanás a sok látnivaló között. 🙂

Ha nem fáradtatok el teljesen a macinézésben, akkor kívül a Medveotthonhoz vezető úton cuki shetlandi mini pónikat láthattok, akiken a 2-8 éves korosztály lovagolhat is.

Remélem sikerült meghozni a kedvedet egy családi medvés programhoz! Kellemes kikapcsolódás lehet még valamelyik szép őszi hétvégre!

A Medveotthon csatornái:

http://medveotthon.hu/

https://www.facebook.com/medveotthonhivatalos/

https://www.instagram.com/medveotthon/

https://www.youtube.com/veresegyhazimedveotthon

 

Ha érdekelnek további hasznos tartalmak, kövesd a blogomat és a facebook oldalamat!

Szeretettel:

Niki

Close Menu